Известие

Collapse
No announcement yet.

Гръмна ми двигателя... къде да го правя?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Сори - само 1.8 търкалям в момента....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

зимай нова кола и тази е ползвай за части. няма от къде да знаеш състоянието на новия двигател без да го покараш

Comment

Първоначално публикувано от Djalev Покажи съобщение
        Колега я разкажи по-подробно как точно го счупи и с какво масло стана ...
        Мх, колега кажи как стана това гърмяне, че вече зимам се плаша 10 теми за гръмнали 2.0 ТС, моя го зех от Германия с чупен колянов вал...
        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

http://cgi.ebay.de/Motor-ALFA-Romeo-...ht_1000wt_1165

ако имаш вариант да отидеш до немско, цената не е лоша с една година гаранция

http://www.italycarparts.de/index.php

другото е тук. говорят английски. От тях си купих окачване за моята кола. Проверени са и са точни!!!!
          Opel Corsa B
          Opel Tigra
          Mercedes A 160
          Mercedes A190 AMG
          Alfa Romeo 147 1.6 ts
          http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233669

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
            Мх, колега кажи как стана това гърмяне, че вече зимам се плаша 10 теми за гръмнали 2.0 ТС, моя го зех от Германия с чупен колянов вал...
            Ми основната теза е, че не е било добре омасляването или е било скапано маслото. Може и да е имало някакъв проблем, щото колата я купих преди месец. Лошото е, че точно мислих да сменям маслото и другите работи ама не остана време преди почивката .

Иначе още докато въртях във Варна при едно изфорсирване до към 5000 оборота излез гъст облак бял дим през ауспуха. Хората зад мен помислиха, че съм се запалил. Карах на газ и понеже газта я сложиш миналата седмица помислих, че е нещо от нея. Превклучих на бензин и колата си тръгна без проблем. Повече на газ не съм я карал.

На другия ден я запалих със зор, но като загря нямаше проблеми (уж). Двигателя все пак беше по-шумен и тресеще повече на ниски обороти. Направи ми впечатление, че не върви много добре - преди летеше като я натисна, а тогава се пънеше все едно половината коне са на почивка (като мен). Тогава ми светна, че може и да има по-сериозен проблем та гледах да не минавам 4000 оборота. До Дружба и обратно нямах никакви проблеми. След обед тръгнахме към София и вече по магистралата се отчаях. Колата едва набираше. От 100 до 120 сигурно 1 километър и трябваще за да набере. Решиш, че ще карам по-бавно, че да се прибера в София. По едно нанадолнище засилих малко повече (около 140) че трябваще да изпреварвам едни тирове и изведнъж се чу трясък, от ауспуха излезе белия дим и колата тръгна да намаля. Като спрях бях дим почна да излиза и от капака.

Резултата е, че биелата е излязла през блока.

Еми общо взето това е...

Comment

02 974 4240 - това е втора употреба КАСТО (в близост до Цариградско шосе на излизане от София). Обади им се в понеделник след 9.00. Нямам представа дали го имат, но не пречи да провериш, обадих им се сега, но ми вдигна охраната.

Comment

Ма преди да го купиш премери му конпресията задължително
                sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                Ramstein - Benzin
                https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от Alfani Покажи съобщение
                  02 974 4240 - това е втора употреба КАСТО (в близост до Цариградско шосе на излизане от София). Обади им се в понеделник след 9.00. Нямам представа дали го имат, но не пречи да провериш, обадих им се сега, но ми вдигна охраната.
                  Мерси колега. Ще проверя и този вариант.

---------- Post added at 10:13 ---------- Previous post was at 10:08 ----------

Първоначално публикувано от pacho_kardana
                  Поуката е: Да се прави обслужване веднага след покупката ако е сменил маслото може би нямаше да стане това,но кой знае...може да дгв да му е дошло времето
                  Дригателя сигурно си е имал някакъв проблем, но поне нямаще да го изгърмя целия сигурно и с един основен ремонт щеше да е пушка... но, че съм виновен, виновен съм

Comment

колега нема какво да се нервиш,станалото станало.намери си двигател,направи му една ревизия да знаеш че е читав и вече с едно на ум.
                    alfa romeo 155 1.8 twin spark

Comment

Колеги, да се похваля!!! От днес вече съм в движение . Колата върви без проблеми, но още не съм я зорил, че да се разработи двигателя .

Много съм щастлив!

Може да видите снимка на профила ми... ще видя как мога да кача повече снимки, че да се изхваля.

Comment

УАУ! Какво му беше на двигателя бе колега? Много бързо го оправи...(аз нямах този късмет). Ако не е тайна колко ти излезе цялото удоволствие...
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                          УАУ! Какво му беше на двигателя бе колега? Много бързо го оправи...(аз нямах този късмет). Ако не е тайна колко ти излезе цялото удоволствие...
                          По-горе има подробности, но като цяло ми излезе биелата през блока.

Без да правя реклама, но в Автоморга Касто ми сложила двигателя и заедно със труда ми излезе 2000лв, като в това ми включиха и смяна на ремъка. Стартера ми беше заминал също (от много опити да запаля) но ми го смениха без пари - нито за труда, нито за стартера (баси!). На моята вариатора беше почнал да трака, но при този двигател няма тракане, та може и от по-читав вариатор да съм изкярил. Бях и много учуден, че ми направиха колата за 3 дни. То верно че само свалят стария и слагат новия двигател де (без ремонти по него).

Най-хубавото от всичко е, че дават 10 000 км гаранция и ако нещо стане в този период репатрака (те си имат) е за тяхна сметка плюс ремонта.

Но както казах, да не правя реклама. Като мина поне 5000 без проблем тогава пак ще пиша. След 1000 км пак ще сменяме маслото.

За сега много равномерно работи двигателя, оборотите са бетон, няма тракания, но ...ще видим - дано съм извадил късмет.

Comment

Първоначално публикувано от stiff Покажи съобщение

Без да правя реклама, но в Автоморга Касто ми сложила двигателя и заедно със труда ми излезе 2000лв, като в това ми включиха и смяна на ремъка. Стартера ми беше заминал също (от много опити да запаля) но ми го смениха без пари - нито за труда, нито за стартера (баси!). На моята вариатора беше почнал да трака, но при този двигател няма тракане, та може и от по-читав вариатор да съм изкярил. Бях и много учуден, че ми направиха колата за 3 дни. То верно че само свалят стария и слагат новия двигател де (без ремонти по него).

Най-хубавото от всичко е, че дават 10 000 км гаранция и ако нещо стане в този период репатрака (те си имат) е за тяхна сметка плюс ремонта.

Но както казах, да не правя реклама. Като мина поне 5000 без проблем тогава пак ще пиша. След 1000 км пак ще сменяме маслото.

За сега много равномерно работи двигателя, оборотите са бетон, няма тракания, но ...ще видим - дано съм извадил късмет.
                            Браво колега, страшно много се радвам...Дано си попаднал на читав двигател, но като гледам първоначалните отзиви май си извадил късмет, значи работата отива на добре
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Евалата дано моторчето да е на малко хилки . Успех с алфата безаварийни .
                              sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                              Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                              Ramstein - Benzin
                              https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от stiff Покажи съобщение

Дано всичко е наред за напред колега. Също така те поздравявам че се вслуша, да земеш друг мотор а не да правиш стария. Нека само те радва колицата оттук нататък.
                                Fiat Punto 1.4GT 1996
                                Hyundai Tucson 2.0 2007
                                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Working...
                                X